Chris Froome griber Giro d’Italia bly med en ekstraordinær solo salvo

På en af ​​de mest ekstraordinære dage i Giro d’Italia-historien producerede Chris Froome en forestilling, der sprang åndedrættet, og udslettede sine rivaler med en solo 80 km flugt for at gribe maglia rosa med to stadier tilbage.

< p> Det var bemærkelsesværdigt at se, især på tæt hold. For ikke kun trodsede Froome en række brutale stigninger og temperaturer, der steg op i 80’erne, men han fortsatte med at tage massive bidder af tid ud af den overnattende leder, Simon Yates, og derefter Tom Dumoulin under en afbrydelse, der begyndte på Colle Delle Finestre og varede mere end to timer.Giro d’Italia: Froome vinder bemærkelsesværdig fase 19 for at tage lyserød trøje – live!Læs mere

”Det skulle til at tage noget virkelig specielt ud for at slippe af med Simon og for at komme væk fra Dumoulin,” indrømmede Froome. ”Jeg skulle ikke gå fra fjerde til første på den sidste stigning alene, så jeg var nødt til at gøre det langt ud og Colle Delle Finestre var det perfekte sted at gøre det. Grusvejen minder mig om at køre i Afrika, og jeg følte mig bare godt og tænkte: ‘Det er nu eller aldrig.’ ”

Alligevel betyder cyklens forkullede historie uundgåeligt, at” noget virkelig specielt “vil, med rette eller forkert , ledsages af mistanke.Og Froome, husk, kører under en sky, da han kæmper for at rydde sit navn efter at have undladt en narkotikatest for salbutamol i september, som det først blev afsløret af Guardian.

Mange – inklusive David Lappartient, præsidenten for UCI, Cykling’s verdensstyrende organ – mener også, at Sky burde have trukket 33-åringen tilbage, indtil hans sag blev løst.Froome insisterer imidlertid på, at han ikke har gjort noget galt og fortsætter med at kæmpe for at rydde sit navn.

”Jeg ved, at jeg ikke har gjort noget galt, og det vil snart være klart for alle,” sagde Froome. ”Der vil altid være en eller anden kommentar, men fansen i Italien har været stor, så grazie mille.” Tilmeld dig The Recap, vores ugentlige e-mail med redaktørens valg.

eneste fokus er på at blive den første mand siden Bernard Hinault i 1982-83 – og kun den tredje i historien efter Hinault og Eddy Merckx – til at afholde alle tre storslåede ture, Tour de France, Vuelta a España og Giro, på samme tid.I betragtning af hans forbløffende præstation, der hurtigt slettede et 3min 22 sekund stort underskud over Yates og derefter satte ham 40 sekunder fri for sin nærmeste udfordrer, Dumoulin, der ser en sikkerhed ud.

Før fredagens 19. etape fra Venaria Reale til Bardonecchia alle vidste, at Froome ville angribe på Finestre, Cima Coppi for dette års Giro, med sine 45 hårnålsbøjninger langs et topmøde på 2.178 m. Ingen forventede dog, at angrebet ville være så vanvittigt eller så vedvarende.

Før starten havde Yates direktør sportif hos Michelton-Scott, Matt Scott, skændigt afvist forslag om, at hans mand blev brugt – eller at Froome var en trussel mod maglia rosa. ” Hvis det sker, vil det være på Finestre, ”indrømmet han. ”Men vi er klar til det.” Facebook Twitter Pinterest Froome bestiger Finestre.Foto: Luca Bettini / AFP / Getty Images

Men hans bedst planlagte planer vendte sig snart til støv, da Yates knækkede tidligt og begyndte at køre med al usikkerhed fra en klubrytter på sin første hors catégorie-stigning. I to uger havde 25-åringen fra Bury båret den lyserøde trøje med forskel. Nu var han nødt til at lide underlig fra at afslutte 38 minutter tilbage.

Froome var imidlertid bare ved at komme i gang. Et vedvarende angreb med 80 km tilbage øjeblikkeligt forlod resten af ​​feltet og gispede og ved toppen af ​​Finestre havde han allerede åbnet et hul på 42 sekunder for en gruppe på fire ryttere ledet af Dumoulin.

“Vi tog beslutningen torsdag aften om at ride på denne måde, ”sagde Froome. ”Jeg kender veje som bagsiden af ​​min hånd, så det gjorde det meget lettere.Det var en stor risiko at angribe så langt fra mål, men det var en godt beregnet risiko. Holdet var fantastisk, de lavede et virkelig stærkt tempo på Colle Delle Finestre for at få tempoet for mig at gå. Dette er, hvad cykelløb handler om. ”

På topmødet passerede Froome en mand i en inhalatordragt – en henvisning til hans mislykkede salbutamol-test – men han ville stadig have mere. Og han fandt det i en spændende nedstigning. Til tider så hans ridning hensynsløs, og på et tidspunkt måtte en motorcykel pludselig bremse for at undgå at slå ham fra sin cykel, men den var enormt effektiv.

Da Froome begyndte sin stigning op ad Sestriere, en berømt stigning for Lance Armstrong, der brød sig væk fra bunken i Tour de France i 1999, havde Froomes føring forlænget til et minut og 52 sekunder.Facebook Twitter Pinterest Simon Yates plover en ensom fure. Foto: Luca Bettini / AFP / Getty Images

Prøv som han måtte, Dumoulin var ikke i stand til at svare, og da Froome passerede skiltet “40 km to go”, var han virtuel løbsleder – selvom der næsten var katastrofe, da han måtte svinge forbi en styrt motorcykel. Det var dog kun en mindre hik, og Froome fortsatte med at køre op til slutningen ved Bardonecchia.

Nu med kun lørdagens 214 km etape fra Susa til Cervinia mod ham, før han nåede Rom på søndag, står Froome på på randen til en forbløffende sejr – og han har helt klart ingen planer om at vakle nu.

“Vi skal ikke fejre endnu,” sagde han. ”Men vi kan se, hvor hurtigt tingene kan ændre sig her.Jeg gav alt det, men jeg prøvede at holde mig inden for mine grænser, så forhåbentlig kan vi afslutte dette i morgen. ”

Yates blev mystificeret ved sin præstation:” I starten var der ingen tegn på noget galt. Jeg var bare træt, ekstremt udmattet, og det cykler desværre. Jeg prøvede at styre (kløften), men jeg havde virkelig intet at give.

”Jeg gav alt i dag,” tilføjede han. ”Det er bare sådan det er. Men jeg kommer tilbage. Det gør tydeligvis ondt, men jeg har sagt hele tiden, at det var sådan, jeg havde brug for at køre på denne Giro for at prøve at vinde den, og hvis jeg ikke opnåede noget mere, kan jeg stadig være glad.Og det vil jeg være. ” Hurtig guide Giro d’Italia fase 19 resultater og generel klassificering Vis skjul

1 Chris Froome (GB) Team Sky

2 Richard Carapaz (Ecu) Movistar + 3min

< p> 3 Thibaut Pinot (Fra) Groupama-FDJ + 3min 7sec

4 Miguel Ángel López (Col) Astana + 3min 12sec

5 Tom Dumoulin (Ned) Sunweb + 3min 23sec

6 Sébastien Reichenbach (Swi) Groupama-FDJ + 6min 13 sek

7 Davide Formolo (Ita) Bora-Hansgrohe + 8min 22s

8 Sam Oomen (Ned ) Sunweb + 8min 23sec

9 Patrick Konrad (Aut) Bora-Hansgrohe

10 Pello Bilbao (Spa) Astana Pro Team

1 Chris Froome (GBr) Team Sky

2 Tom Dumoulin + 40sec

3 Thibaut Pinot + 4min 17sec

4 Miguel Ángel López + 4min 57sec

5 Richard Carapaz + 5min 44sec

6 Domenico Pozzovivo + 8min 3sec

7 Pello Bilbao + 11min 8sec

8 Patrick Konrad + 12min 19sec

9 George Bennett + 12min 35sec

10 Sam Oomen + 14min 18secVar dette nyttigt? Tak for din feedback.